sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Spekulaatioita seksistä - äiti älä lue tätä!

Seksi on ilmiönä tuttu kaikille ja voitaneen sanoa, että se erilaisine ilmenemismuotoineen on normaali osa ihmisen elämää. Kysymykseni tänään kuuluu, miten se suhtautuu sateenkaariperheprojektiin.

Luovuttajan osalta tilanne on yksiselitteinen. Sateenkaariperheet.fi:n ohjeiden mukaan "Luovuttajan ei tarvitse pidättäytyä siemensyöksyistä ennen luovutusta. Itse asiassa sperma saattaa olla ”parempikuntoista”, mikäli siemensyöksyissä ei ole pidetty muutaman päivän taukoa. Enemmän kuin 1-2 siemensyöksyä päivässä alkaa ilmeisesti kuitenkin olla jo haitaksi." Normaalien turvaseksikäytäntöjen noudattaminen on tietenkin itsestäänselvyys.

Naisparilla seksi ja lisääntyminen eivät liity toisiinsa, ellei pari erikseen niin halua. Lainaan taas sateenperheet.fi:tä: "Sperman pääsy oikeaan paikkaan helpottuu ja nopeutuu, mikäli onnistut saamaan orgasmin sperman ruiskuttamisen jälkeen. Välttämätöntä orgasmin saaminen tosin ei ole."

Mutta mites sitten sateenkaariperhettä perustava heteronainen? Pitääkö pidättäytyä? Koko prosessin ajan vai esimerkiksi ovulaation aikoihin? Kuulisin mielelläni kommentteja...

Mikäli seksiin liittyy yhdyntä, tavallaanhan raskauden mahdollisuus, huomattava tai lähes marginaalinen, on aina olemassa. Mikä tahansa ehkäisykeino voi pettää,  kellontarkankin kierron ovulaatio osua mihin kohtaan kiertoa sattuu jne.

Minulla on tuoreessa muistissa kortsun hajoaminen oletetun ovulaatiohetken tienoilla ja varsinkin se sisuskaluja kouristava jännitys, jossa elin kuukautisten alkamista odotellessani. Tämä tapahtui ekojen neuvottelujen ollessa käynnissä ja itsekin apilaperheellinen ystäväni A, tutkija, kiteytti tilanteeni näin: "Mikä loistava case-study tulisikaan tilanteesta, jossa apilaperhettä homoparin kanssa (ilman reproduktioseksiä) suunnitteleva heteronainen tulee raskaaksi ehkäisystä huolimatta ei-reproduktiiviseksi tarkoitetusta mutta reproduktiiviseksi osoittautuneesta heteroseksistä..?"

1 kommentti:

  1. Halusit kommentteja. Täältä pesee ;)

    En ole ikinä kuullut, että lisääntymishaluisen naisen harrastaman seksin määrällä olisi niinkään väliä, mutta on olemassa joitakin suosituksia seksin yksityiskohtiin liittyen kyllä on.

    1) Liukasteet. Mikään muu kuin omat kiihottumis-/ovulaatiolimat tai kananmunanvalkuainen ei ole vauvantekohomman kannalta kannattavaa liukastetta. Ei edes sylki. Kaikki muu tappaa siittiöitä. On kuulemma kehitelty jotain erikoissekoitusta vauvantekijöille, googlella ehkä löytyy, mutta nyrkkisääntönä tosiaan se, ettei periaatteessa mitään vierasta emättimeen. Toisaalta, koska kortsuissakin liukastetta on, voimme spekuloida kortsullisen seksin olevan yrittäjälle tavallaan pahasta.


    2) Orgasmi. Naisen pitäisi saada se hedelmöittymisorgasminsa ;) vasta ko. asiaan tarkoitetun siemensyöksyn jälkeen, jotta emättimessä voidaan taata optimaalinen lämpötila uimareille. Orgasmin yhteydessä siellä alkaa tulla jo liian kuuma. Eli tuleminen juuri ennen hedelmöittämisnesteiden saapumista on huono juttu, 45 sekunnista kymmeneen minuuttiin asti jälkeen taas hyvä. Tämän lähdettä en nyt muista, sorry.

    Mut et jos ajatellaan että paaksii ihan ilokseen ja pystyy varmistamaan, että ne kortsuliukasteet on jo poistuneet hedelmöityspäivinä värkistä häiriköimästä siittiöitä, seksi on varmaan oikein hyvä juttu, varsinkin, kun se voipi pitää tulevaa äippää hyvällä tuulellakin.

    Outside sex- anekdoottina, voi olla jotain tehotonta kansanviisauttakin, kuulemma kirkkaassa keskipäivän valossa käveleminen edesautta hedelmöittymistä. Mene tiedä. Lounasajan lenkkejä sitten vaan.

    Tsemppejä!

    VastaaPoista