perjantai 13. tammikuuta 2012

Note to self: Ei vauvalehtiä

Vietin maanantaina ihanan vapaapäivän lapsenvahtina. Lähtiessä sain suukkojen lisäksi nipun vauvalehtiä kotiin vietäväksi. Ne joutuvat nyt kiellettyjen listalle.

Ensinnäkin niistä tulee paha mieli. Paha mieli siitä, että toiset ovat raskaana tai jo äitejä ja toiset eivät. Ja paha mieli siitä, miten stereotyyppisesti perhe ja vanhemmuus niissä esitetään. Yäk.

Toisekseen niistä tulee kalvava varmuus, ettei lasta koskaan tulekaan. (Tiedän, että se on ennenaikaista ja irrationaalista, mutta mikäpä lapsenhaluamisessa ei olisi irrationaalista.) Varmuutta ruokkivat mm. seuraavat tiedot: Tiedän, että minun alulle saattamiseni on ollut vaikeaa. Tiedän, ettei pikkusisarusta tullut toivomisesta ja yrittämisestä huolimatta. Tiedän, että olen ollut hedelmällisimmilläni jotakuinkin kahdeksan vuotta sitten. Tiedän, että 10-15 %:a kaikista raskauksista päättyy keskenmenoon. Senkin tiedän, että 25 %:ssa tutkituista tapauksista lapsettomuuden syy jää löytämättä.

(Taidan kuitenkin laittaa lehdet talteen, jotta niihin voi palata, kunhan aika on oikea. On niissä nimittäin ihan hyödyllistäkin tietoa.)

1 kommentti:

  1. Ne ovat varmaan parempaa luettavaa raskaana. Itse luin niitä innolla silloin ja nyt oon taas uudestaan aloittanut.
    :)saara

    VastaaPoista