maanantai 7. tammikuuta 2013

Lauantai on päivistä pahin

Kävi juuri niin kuin pelkäsin. Ovulaatiotikkuun ilmestyi ilkkuva hymynaama lauantaiaamuna. Ilkkuva, koska klinikka on kiinni viikonloppuisin ja lauantaille osuva hymynaama tarkoittaa missattua mahdollisuutta inseminaatioon. Jos tikku näyttää positiivista perjantaiaamuna, sukusolut ehditään sulattaa ja hoito tehdä perjantain aikana. Jos taas positiivinen osuu sunnuntaille, inseminaatio tehdään maanantaina.

On todella turhauttavaa istua kotona tietäen, että parhaillaan olisi otollinen aika raskautua. Väistämättä syvällä mielen perukoissa pistäytyy ajatus jonkun pahaa-aavistamattoman miehen valjastamisesta lisääntymishankkeeseen. Kuitenkin viimeistään klinikan tilille jo siirretty kasa euroja pyyhkii sen pois mielestä.

Kiertoni on säännöllinen eikä vaatinut paljoakaan laskuharjoituksia huomata, että ovulaatio tulee mitä todennäköisimmin osumaan lauantaille myös tulevina kuukausina. Ajatus tuntuu lievästi sanottuna raskaalta ja turhauttavalta. Sovimmekin lääkärini kanssa, että hormonilääkitys aloitetaan jo seuraavasta kierrosta. Hormonilääkitys nimittäin mahdollistaa ovulaatioajankohdan hienoisen manipuloinnin. Opin puhelinkeskustelumme aikana, että keinovalikoimaan kuuluu paitsi irrotuspiikki myös ns. jarrupiikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti