maanantai 19. maaliskuuta 2012

Silkkaa jossittelua

No niin, täällä ollaan taas. Päivityksiä onkin jo ehditty kärttää.

Viimeksi kirjoittelin helmikuun alun ovulaation aikoihin. Pian yrityksen jälkeen lähdin lomalle ja ehdin seurailla tuntemuksia tarkasti. Makasin hyytävän kylmässä hostellihuoneessa liian ohuen peiton alla ja selasin sormet ja nenänpää jäässä kosketusnäyttöpuhelimella netin keskustelupalstoja ja etsin tietoa raskauden alkuun liittyvistä mahdollisista oireista.

Noin viikko ovulaation jälkeen tunsin terävää kipua, jonka netti tunnisti kiinnittymiskivuksi. Heti perään ilmeni epämääräistä vuotoa, mitä en muista aiemmin tapahtuneen. Netti tiesi kertoa, että kyse on kiinnittymisvuodosta, jota esiintyy osalla naisista raskauden alussa. Olin lisäksi niin väsynyt, että tuuperruin aina iltapäivällä pitkille päikkäreille. Kuukautiset olivat myöhässä kolmisen päivää, kun ne sitten alkoivat poikkeuksellisen runsaina ja sietämättömän kivuliaina.

Voi olla, että raskaus ehti alkaa, mutta meni kesken hyvin varhaisessa vaiheessa. Toisaalta kaikki voi mennä kierron luonnollisen epäsäännöllisyyden ja kuviteltujen tuntemusten liioittelun piikkiin. Niin tai näin, surettaa silti. Olen kuitenkin päättänyt uskoa ensimmäiseen vaihtoehtoon ja nähdä tapahtuneen positiivisena ja huojentavana osoituksena siitä, että ylipäätään voin tulla raskaaksi.

Seuraavaksi ohjelmassa on kalenteriharjoituksia. Maaliskuun ovulaatio missattiin minun ja isän ulkomaanmatkojen vuoksi ja huhtikuussa olisi ovulaation hetkellä syytä sijaita samalla paikkakunnalla.

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Jos olen oikein ymmärtänyt, teillä on ollut ohjelmassa yksi yritys per ovulaatio? Biologin ajatusmaailmasta käsin, tosin ilman minkäänlaista lääketieteen alan koulutusta, suosittelisin useampaa, seuraavasti:

    - Selvitetään kuukautiskierron vaihteluväli esim. viimeisen vuoden ajalta, eli minkämittainen on ollut lyhin ja pisin väli.
    - Ovulaatio tapahtuu 12-16 vrk ennen seuraavan vuodon alkua, joten lasketaan edellisen kohdan tuloksen perusteella "ovulaatioikkuna". Jos esim. edellinen vuoto on alkanut kuun 1. päivä, lyhin kiertoaika on ollut 25 vrk ja pisin 30 vrk, "ovulaatioikkuna" alkaa (26. päivä miinus 16) 10. päivänä ja päättyy (31. päivä miinus 12) 19. päivänä.
    - Koska siittiöiden elinikä on 2-5 vrk ja munasolun korkeintaan 1 vrk, uusia siittiöitä tulisi "tarjoilla" joka toinen päivä koko ovulaatioikkunan ajan, jotta kaikki mahdollisuudet tulevat katetuiksi.

    Tietysti voi olla hankalaa järjestää tapaamisia joka toinen päivä, mutta jos kierto on säännöllinen, ikkunakin on lyhyempi kuin esimerkkilaskelman 10 vrk.

    En tiedä, oliko tässä mitään uutta, mutta tämä tuli heti mieleeni lukiessa. Näin hedelmöittyminen ei jää kiinni ainakaan ajoituksesta, eli yhden muuttujan voi sulkea pois.

    Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervehdys Taviokuurna-ystäväiseni!

      Olen viestinyt ilmeisen epäselvästi. Yrityksiä on ollut 3-4 ovulaatiota kohti. "Ovulaatioikkuna" on laskettu ja vielä varmistettu tikkuun pissaamalla. Viime kuukaudet ovat olleet molemmilla poikkeuksellisen täynnä reissuja ja siksi ovulaatioikkuna on kokonaisuudessaan päässyt hujahtamaan ohi ilman yrityksen mahdollisuutta.

      Mutta kiitos suosituksesta! En olisi osannut esittää sitä noin tarkasti ja selkeästi.

      Poista